– Ein del av Hardanger og Voss museum

– A part of Hardanger and Voss museum

mai 2022

lau07mai(mai 7)00:00sun05jun(jun 5)00:00Vestlands- utstillingen 2022100 år(mai 7) 00:00 - (juni 5) 00:00

Om arr.

I perioden 7. mai til 5. juni kan du vitja ei 100-års jubileumsutstilling i Kabuso – bli med å feira Vestlandsutstillingen!
Vestlandsutstillingen syner verk av kunstnarar som er tilknytt Vestlandet. Utstillinga turnerer vestlandsfylka og skal visa fram samtidskunst av høg kvalitet. Og i år vert verka laga serskilt for visningsstaden.

Årets utstilling

  • Deltakande kunstnararar: TBA
  • Kurator: Espen Johansen

Historie
Vestlandsutstillingen er den eldste landsdelsutstillinga, og vart for fyrste gong vist på Bergen Kunstforening i 1922. Det har sidan byrjinga vore ei juryert gruppeutstilling med fri innsending.

I byrjinga bestod juryen av 5 kunstnarar som var valt av biletkunstnar-organisasjonane, men har sidan 1998 bestått av 1–3 inviterte kuratorar. Formålet med utstillinga er å arrangere ei årleg utstilling med verk av kunstnarar som har tilknytting til Vestlandet. Utstillinga skal vise fram samtidskunst av høg kvalitet som speglar den vestlandske kunstscena slik den føregår i lokale, nasjonale og internasjonale kontekstar ut mot resten av landet.

Vestlandsutstillingen er ei foreining som er eigd av sine medlemer frå kunstnarorganisasjonane:
Bildende Kunstneres Forening Hordaland, Bildende Kunstneres Forening Møre og Romsdal, Bildende Kunstneres Forening Sogn og Fjordane, og Bildende Kunstneres Forening Rogaland. Også Kunsthuset Kabuso, Stiftelsen Kulturkvartalet, Kunsthall Stavanger, Haugesund Kunstforening, Kunstgarasjen og Sunnfjord Kunstlag.

Turneen vert støtta av fylkeskommunane Møre og Romsdal, Rogaland og Vestland

 

>> Sjå nettstaden til Vestlandsutstillingen

Foto frå Vestlandsutstillingen 2021 i Kabuso

Tid

Mai 7 (Laurdag) 00:00 - Juni 5 (Sundag) 00:00

Stad

Kunsthuset Kabuso

Hardangerfjordvegen 626, 5610 Øystese

X