mai 2009

lau02maiHeile dagensun17Vestlandsutstillingen 2009Kærlighed

Om arrangementet

Vestlandsutstillinga presenterer utvalde kunstnarar med tilknyting til Vestlandet, uavhengig av uttrykk. Utstillinga vert årleg vist i Stavanger Kunstforening, Haugesund Billedgalleri, Sunnfjord Kunstlag og KUBE – Møre og Romsdal kunstmuseum. I år vert ho altså også synt i Kunsthuset Kabuso.
Tommy Olsson, kunstkritikar og biletkunstnar, er kurator for Vestlandsutstillinga 2009. Han seier dette om utstillinga:

«Vestlandsutstillingen 2009 prøver så langt det lar seg gjøre å spinne videre på den tråden som ble formulert på VU 2008. Spørsmålet der var om vi har å gjøre med ett nytt romantisk opprør innen samtidskunsten, manifestert i en postironisk inderlighet og oppriktighet. Siden dette er relevante og fortsatt aktuelle problemstillinger tar vi det videre, og helt ut, og graviterer inn mot kjernen av hva det ytterst dreier seg om i dette livet, og som alt med noen form for mening er fundert i; den intense mellommenneskelige interaktiviteten vi her har valgt å benevne på dansk; kærlighed.

Det finnes to grunner til hvorfor en norsk landsdelsutstilling med svensk kunstnerisk ledelse velger å klamre seg til en undertittel på dansk. Den første er grei nok; det er ett nydelig ord som gjør godt å si høyt uansett hvilken nasjonalitet man har, og er sannsynligvis det fineste du kan si på ett skandinavisk språk overhodet. Den andre er mer kynisk og kalkulert; gjennom å forkle tematikken i dansk språkdrakt gir vi spillerom for en viss distanse og bredere perspektiv, en nødvendighet i de fleste forhold; en mulighet for kjølig betrakting.

Siden samtidskunsten er ett felt der du automatisk taper hvis din aktivitet ikke har sin rot i genuin kjærlighet og respekt, vil VU 2009 prøve å belyse en spesifikk diskurs som hele tiden har vært til stede, men som i det siste har manifestert seg på forskjellige måter og forskjellige steder. Vi snakker praksis her, og søker etter arbeider som forholder seg til kjærlighet som potensiell revolusjonær strategi – det er sgu deilig.»

Tid

mai 2 (Laurdag) - 17 (Sundag)

Stad

Kunsthuset Kabuso

Hardangerfjordvegen 626, 5610 Øystese

Arrangør

Kunsthuset Kabuso Hardangerfjordvegen 626, 5610 Øystese

Opningstider

7. mai-19. juni:
Tors–fredag kl 11–15, laur+sundag kl 11–16
Stengt man-onsdag

21. juni–23. august:
Ope kl tys-sundag kl 11-16

Kontakt

Hardangerfjordvegen 626, Øystese
Tlf. 474 79 987
E-post: post@kabuso.no

Sosiale media

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

Opening hours

7 May-19 June:
Thurs–Friday 11 AM-3 PM,
Sat+Sunday 11 AM–4 PM
Closed Mon-Wednesday

21 June–23 August:
Tues-Sunday 11 AM-4 PM
Closed Monday

Contact

Adr: Hardangerfjordvegen 626, Øystese
Tlf. 474 79 987 / post@kabuso.no

Social media

Follow us on Facebook and Instagram

X