– Ein del av Hardanger og Voss museum

– A part of Hardanger and Voss museum

I LYS LOGE

tors03okt19:00tors20:30I LYS LOGEGabriel Fliflet band + forfattarsamtale Fløgstad19:00 - 20:30(GMT+00:00)

Om arr.

Bestillingsverket I lys loge og forfattarsamtale med Kjartan Fløgstad på ein og same kveld!
Hald av torsdag 3. okt, klokka 19 startar det heile. 

Gabriel Fliflet – trekkspill, piano og sang 
Susanne Lundeng
– fele og sang
Jørgen Sandvik – gitar og sang
Per Jørgensen – trompet og sang
Anders Bitustøyl
– bass og sang
Til alle tider, i alle kulturar, har folk samla seg rundt bålet. Historiar har blitt fortalde, mat er blitt laga, songar sunge, løyndomar hviska, og kroppar har fått varme.
Framleis lokkar bålet oss!I songsyklusen I lys loge vil ild og flamme, gnist og lys, vera den glødande ledetråden for dei fem, syngande musikarane. Tekstene er både leikne og lyttande, og er nyskrivne av Kjartan Fløgstad, ein nestor blant norske forfattarar.
Musikken, laget av Gabriel Fliflet, er melodisk, men uforutsigbar, og vandrar i landskapet mellom jazz, folkemusikk og viser.Fløgstad, ein av Norges største romanforfattarar, har også skrive mange songtekstar. Fliflet har tidlegare tonesett 15 av Fløgstad sine songtekstar.
Samarbeidet har blant annet ført til CD-en Himlaleite – songar av Fløgstad og Fliflet med Trio Alde (2021).I lys loge er bestilt av Vossa Jazz og har urfremføring på festivalen i mars 2024.

Det er ikkje alle artistar forunnt å få heile sitt publikum til å gløyma både tid og stad. (…) Frå start til slutt heldt Gabriel Fliflet publikum i si hole hand (… ) ein kjenslesterk konsert som publikum løna med dundrande applaus då siste songen tona ut.  – Bjørn Sandnes, Hordaland om urpremieren av I lys Loge på Vossajazz 2024.


Huset opnar kl 18
Billett kr 375,- / TicketCo, link under

Billettar på nett

>>> KJØP