Hardanger Skyspace fekk heidrande omtale

Hardanger Skyspace ved Kunsthuset Kabuso vart i 2017 nominert til æresprisen Betongtavlen. Pris vart det ikkje den gongen, men derimot heidrande omtale. Dette grunna at bygget skil seg særs mykje frå tradisjonelle tavlekandidatar. Les kva juryen skriv om Hardanger Skyspace her.

Prisen vert gitt til byggverk i Norge der «betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte» og vert delt ut av Norske arkitekters landsforbund (NAL) og Norsk Betongforening (NB).

Slik omtalar juryen lysinstallasjonen og bakgrunnen for nomineringa:
Dette kunstprosjektet i betong i Øystese er den amerikanske kunstneren James Turrells nordligste lysinstallasjon. De utvendige dimensjonene av konstruksjonen som er laget i betongelementer, er beskjedne. Den innvendige opplevelsen av lys, himmel og flotte overflater er imidlertid enorm og gir fantastisk opplevelser for de besøkende under forestillingene. Dette er en betongkonstruksjon som må oppleves og vil overraske. Arkitekt er a-works og kunstner er James Turrell.

Vinnar av Betongtavlen 2017 vart Holmestrand stasjon
Andre nominerte var Haughuset på Senstad og Løren stasjon

Kontakt

Hardangerfjordvegen 626, Øystese
Tlf. 474 79 987 / post@kabuso.no

Opningstider

September–mai:
Ons–fredag kl 11–15, laur+sundag kl 11–16
Stengt man-tysdag

Juni–august:
Ope kl 11-17 alle dagar

Contact

Adr: Hardangerfjordvegen 626, Øystese
Tlf. 474 79 987 / post@kabuso.no

Opening hours

September–May:
Wed–Friday 11 AM-3 PM, Sat+Sunday 11 AM–4 PM
Closed Mon-Tuesday

June–August:
Daily, 11 AM-5 PM

X