Norsk English

Konsert: Per Jørgensen m/vener

Konsertsalen, Kabuso

29.09.2013 19.00

Merk tidspunktet sundag 29. september kl 19; då står eit stjernelag av norske musikarar på scenen i Kabuso!   

Per Jørgensen - trompet, vokal
Morten Quenild - tangentar / elektronikk
Morten Skage - bass
Sigbjørn Apeland - trøorgel
Terje Isungset - perkusjon
Atle Sekkingstad - lyd

Per Jørgensen om konserten:
Utgangspunktet for denne konserten er assosiasjonar forbundet med trøorgelet til Sigbjørn... Dette instrumentet - som er en "levende organisme" i seg selv - minner meg stadig om en periode helt i begynnelsen av mitt "trompetliv";
en dag sto den nyansatte organisten i vår menighet på døren - full av musikalitet og entusiasme og overtalelseskunst - og spurte om jeg kunne/ville spille trompet til salmesangen på førstkommende gudstjeneste...
Den ene søndagen ble til mange... og over flere år «på galleriet» lærte jeg Den Norske Koralboka å kjenne, - fikk innføring i det gedigne kirkeorgelets klangunivers, - lærte å beherske transponeringteknikken, - og ikke minst; fikk erfaring med å spille en (salme)melodi når den unisone menighetssangen konsekvent lå et taktslag "etter". Minnene om disse (glemte) opplevelsene ble vekket til live gjennom de senere års samarbeid med Sigbjørn og hans deilige orgelmusisering, og resulterte i konserten: "(memories) from the Gallery", som ble oppført under Kongsbergfestivalen 2012. Jeg fikk sette sammen et drømme-ensemble til dette prosjektet, og kombinasjonen trø-orgel sammen med trollmann Morten Qvenilds elektronikk, Terje Isungsets helt personlige perkusjons-uttrykk og Morten Skages følsomme og melodiske bass fullendte et harmonisk/rytmisk univers som det er en stor glede å skulle få reise rundt i enda en gang...
- og med full tillit til at Atle Sekkingstad nok en gang klarer å hente ut og tydeliggjøre alle nyansene som finnes i dette "komplekse" lydlandskapet...


I samarbeid med Den musikalske stamvegen, Vestnorsk jazzsenter

Logo DMStamvegen

 

Filer